Sidor

lördag 6 juli 2013

Kryddiga mandlar



Det här är det perfekta LCHF-snackset, hemmagjorda smaksatta mandlar! De ovan är smaksatta med Santa Marias Piri Piri kryddmix och de nedan med min hemgjorda grillkrydda. Jag tror man kan använda vilken krydda man vill, men de är olika känsliga för värme så var lite försiktig! 

Vill tacka Jenny för tipset med honungen, fungerar jättebra för att hålla kvar kryddmixen på mandlarna! :)  

Kryddiga mandlar




Ingredienser

3 dl mandlar (200g)
1 msk vatten
1 msk rapsolja
1 msk krydda (0,5 msk Piri Piri kryddmix om du inte gillar superstarka snacks!)
1 droppe honung
Salt (hur mycket beror på smak och krydda)

Gör så här
Vispa ihop olja, krydda och vatten. Häll över mandlarna och blanda väl. Sprid ut på en plåt och sätt in i ugnen. Baka på 150° i ca 15 minuter, vänd efter halva tiden. Låt svalna innan du serverar. Förvara i en lufttät burk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar