Sidor

söndag 14 april 2013

Fransk chokladpaj (12 portioner)






















Fransk chokladpaj




Ingredienser
Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
40 g osaltat smör

0,5 tsk vaniljpulver
3 msk sukrin
3 msk kakao
1 ägg

Chokladfyllning
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
100 g mjölkchoklad
50 g smör
2 dl vispgrädde

Gör så här
Pajskal: Mixa mandelmjöl och sesamfrön, blanda sedan ner resterande torra ingredienser och blanda väl. Tillsätt sedan ägg och rumstempererat smör, mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel. Grädda skalet i 200° i ca 15 minuter tills det fått fin färg (som jag skrivit tidigare så har jag en egensinnig gasugn så tiden kan variera om du har en annan typ av ugn!).
Chokladfyllning: Hacka chokladen grovt. Smält smöret på svag värme. Tillsätt grädde och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den är helt smält. Häll smeten i pajskalet och låt den svalna. Täck med plastfolie och ställ pajen i kylen över natten. Garnera med färska bär och servera med vispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar