Sidor

fredag 8 februari 2013

LCHF Västerbottensostpaj (6-8 portioner)



























Fick en förfrågan om detta recept för evigheter sedan, ledsen Lena, att det tagit så lång tid för mig att få ut detta! Har helt enkelt inte haft tillfälle att laga den innan. Men svärföräldrarna och svägerskan och svågern verkade gilla resultatet. Den här pajen är både LCHF och glutenfri! :)

LCHF Västerbottensostpaj





Ingredienser

Pajbotten
125 g smör
2 st ägg
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl fiberhusk

Fyllning
3 st ägg
300 g riven västerbottensost
3 dl vispgrädde

Gör så här
Pajbotten: Smält smöret. Vispa äggen pösigt. Häll det smälta smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna, häll ner blandningen i smeten och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i en pajform eller springform.

Fyllningen: Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 40 minuter i nedre delen av ugnen. I det ursprungliga receptet står det 25-30 minuter, men det har aldrig räckt för mig. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Jag serverade med kallrökt lax och lite sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar