Sidor

fredag 4 januari 2013

Stekta oxfilémedaljonger (4 portioner)





Stekta oxfilémedaljonger



Ingredienser
400-600 g oxfilé
Flingsalt och peppar

Gör så här
Skär i ca 2 cm tjocka skivor. Torka av med lite hushållspapper. Kött ska vara rumstempererat eller nästan rumstempererat när det steks annars kan temperaturen i stekpannan sänkas för mycket och köttet blir kokt istället för stekt - detsamma gäller om du fyller stekpannan allt för mycket. Stek oxfilén på mycket hög värme i 2-2,5 minut per sida om du vill ha den medium rare. Om du vill ha den mer välstekt, sänk värmen något och stek i 3-3,5 minut per sida. Salta och peppra alltid på stekytan. Till nyår serverade jag oxfilén med rostade grönsaker, sallad och svart trumpetsvampsås!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar