Sidor

tisdag 20 november 2012

Sockerfri glögg (12 portioner)



På inrådan från en mycket trevlig Systembolagetanställd så provade jag det portugisiska vinet Dao - det blev jättebra, tyckte jag! :) 


Sockerfri glögg




Ingredienser
1 flaska rödvin
3 kanelstänger
12 kryddnejlikor
1 tsk kardemumma
1 pomeransskal
1 dl sukrin
1-1,5 dl vodka (beroende på vad du gillar)
























Gör så här
Värm ingredienserna i en gryta till 80 grader. Låt dra under lock, över natten. Sila bort kryddorna. Värm igen före servering. Häll glöggen på flaska, den håller rätt så länge, jag har testat en månad och det gick bra.




2 kommentarer:

  1. Kanonbra glögg! Tog vanlijvodka. Rekommenderas starkt!

    SvaraRadera
  2. Va kul! Kan tänka mig att det blev fint med vaniljvodka. Funderar själv på att testa med rom eller konjak.

    SvaraRadera