Det här receptet kommer från Marianne Anderssons förträffliga kokbok Baka med LCHF.
LCHF Citruspaj
Ingredienser
Pajbotten
125 g osaltat smör
2 ägg
4 msk sukrin melis
1,5 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
Fyllning
3 ägg
4 msk sukrin melis
2,5 dl crème fraiche
1 lime, saft och rivet skal
1 citron, saft och rivet skal
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
Pajbotten: Smält smöret. Vispa ägg och sukrin pösigt. Häll det smälta smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner i smeten. Tryck ut pajdegen i en paj- eller springform.
Fyllning: Vispa ihop ägg och sukrin och vanilj. Blanda i crème fraiche samt saft och skal från lime och citron. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 175° i ca 30 minuter. Fyllningen behöver inte stanna helt. Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.
Åh den ser väldigt god ut!! Är det kanske din tur med efterrätt till nästa brunch? :) *hoppas*.....
SvaraRaderaDet gör jag gärna... :)
SvaraRadera