Sidor

fredag 20 juli 2012

Mintchokladglass LCHF (4-6 portioner)




Detta är min favorit av flera skäl. Den kombinerar det bästa av två världar – choklad och glass, men den är också busenkel att göra och den kräver inga sötningsmedel, det är helt tillräckligt med sötman från chokladen! 

Mintchokladglass LCHF





Ingredienser
3 ägg
3 dl vispgrädde
100 g 70% mintchoklad (jag använder den från Marabou)
20 g 70% mörk choklad (även denna från Marabou)

Gör så här
Smält chokladen på mycket låg värme och låt svalna medan du utför de andra momenten. Vispa äggen pösiga. Vispa grädden hårt. Vänd ner den vispade grädden i de vispade äggen. Vänd sedan ner den smälta chokladen. Det behöver inte blandas superväl om du ska köra smeten i glassmaskin.

Kör i glassmaskin enligt tillverkarinstruktionerna. Om du inte har en glassmaskin så häll smeten i en bunke och ställ i frysen till den börjat frysa i kanterna, ca 2 timmar. Skrapa ur glassen och kör i mixer till en jämn smet och frys sedan igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar