Sidor
▼
tisdag 23 december 2014
torsdag 18 december 2014
Enkel pepperonipizza (1 portion)
Så har i jultider kan det vara knepigt att hinna med den vanliga matlagningen. Vi har börjat göra en busenkel LCHF pizza. Jag tar ett LCHF tortillabröd, tomatsås, ost och så kan man givetvis använda valfritt pålägg - här har jag gjort en amerikansk klassiker och använt pepperonikorv!
Pepperonipizza
Ingredienser
1 tortillabröd
1-2 msk tomatsås
1 dl riven ost
ca 0,5 paket pepperoni
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg tortillabrödet på en plåt, täck brödet med tomatsås. Sprid ut osten och avsluta med korven. Baka i ugnen i ca 10 minuter, beroende på ugn.
onsdag 10 december 2014
Squashkaka (12 portioner)
Squashkaka är ett utmärkt, lite mindre omständligt, alternativ till ostkaka.
Squashkaka
Ingredienser
1,5 kg squash
4 ägg
1 dl xylitol (alt. sukrin)
1 knivsudd stevia
1dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
1 riven bittermandel
Gör så här
Skölj, skala och kärna ur squshen. Skär dem i mindre bitar. Lägg i kokande vatten i 10 min. Häll av vattnet, låt svalna. Mixa squashen och låt dem rinna av en stund, krama sedan ur lite försiktigt. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och sötning tills det blir vitt och pösigt.
Vispa mjölet i mjölken. Blanda sedan ner den i äggsmeten. Riv i bittermandeln. Tillsätt sedan squashen och rör om. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedersta delen av ugnen i 1,5 timme. Täck med bakplåtspapper. Serveras ljummen med grädde och bär.
onsdag 3 december 2014
Pappas lammgryta
Lammgryta
Ingredienser
2 kg lamm grytbitar med ben
1-2 dl olivolja
4-6 gula lökar
6 st vitlök solo
2 burkar passerade tomater
1 dl oxfond
200 g pumpa
200 g selleri
200 g tomatpuré
2 msk paprikapulver
0,5 tsk mald koriander
2 tsk mald spiskummin
2 tsk chili-chips
2 msk torkad mynta
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 krm kryddnejlika
5 dl vatten (om det behövs)
Gör så här
Rensa och klyv grönsakerna. Jag brukar dela löken och vitlöken i fjärdedelar, lite beroende på storleken. Bryn kött och grönsaker och lägg i en stor gryta. Tillsätt alla övriga ingredienser och koka på låg temperatur under lock i 3 timmar. Servera med blomkålsris.